Wandelen door Takayama

Takayama dag 1

Vandaag begon met een traditioneel Japans ontbijt in de Ryokan. Daarna hebben we van alles geregeld voor ons verblijf in Takayama: de treinrit naar Kawaguchi-ko voor overmorgen, een trip met een cable-car in de bergen voor morgen, en informatie over Takayama voor vandaag.

Daarna gingen we eerst naar de morning market, schijnbaar een belangrijke trekpleister van Takayama. Helaas werd er een uur voor sluitingstijd al flink opgeruimd en waren er nog een kraampje of 5 over, dus duurde ons bezoek aan de markt maar een paar minuten. Na de markt begonnen we de Higashiyama Walking Course, een wandelroute door Takayama langs tempels, oude huisjes en een park. Jurriaan heeft bijna de hele tocht geslapen in de draagdoek en werd wakker in het park waar, toevallig, een speeltuin was. Dus Jurriaan lekker op de wipwap, eerst wel maar toen toch niet van de glijbaan, en op een houten paard en giraffe.

We hebben geluncht bij de lokale eettent waar ze lekkere Udon noodles en Yakitori spiesjes hadden. Jurriaan heeft daar voornamelijk van gesmikkeld.

Na het eten terug naar de Ryokan zodat Jurriaan nog even wat kon stappen en daarna naar bed kon, en papa en mama in de Onsens.

'S avonds gegeten bij een restaurant dat er prima uitzag met Japanse setting, op de grond zitten aan een lage tafel en een traditionele set met miso soep, rijst, wat kleine hapjes en vlees. Helaas was de eigenaar behoorlijk chagrijnig. Hij lachte ons uit toen we met Jurriaan 3 gerechten uitkozen en adviseerde ons er 2 te nemen. Toen we een paar minuten later, toen we zagen dat het eten te weinig was, alsnog een derde wilden bestellen, zei hij dat de keuken gesloten was. Wat een eikel!!!

Jurriaan had lekker gegeten, maar Eefje en ik hadden nog best honger (Jurriaan had één van de twee sets bijna in zn eentje op) dus besloten we onderweg naar de Ryokan nog in een ander restaurantje koffie met dessert gehaald.