Italiaans

January / 0001
"
Farfalle met gerookte-zalmsaus en broccoli
Italiaans, 4 pers, bereiden 20 min Ingrediënten 5 el olijfolie 400 g farfalle (strikjespasta) 1 zak panklare broccoliroosjes (300 g) 2 bakjes gerookte zalmsnippers (a 200 g) 2 zakken rucola (sla, a 75 g) 2 rode uien, gesnipperd 1/2 el citroensap 200 ml crème fraîche Bereiding In pastapan ruim water met zout aan de kook brengen. Broccoliroosjes hierin 2 min. koken, met schuimspaan in vergiet scheppen en onder koud water afspoelen om garingsproces te stoppen.
"
"
Pasta al Ragu
Ingrediënten (4p) 500gr (runder)gehakt (van de slager) 1 grote ui 1/2 winterwortel 1 stengel bleekselderij 250ml passata di pomodoro (bij de supermarkt te koop, neem wel een goede kwaliteit) 250ml runderbouillon (van een blokje) 75ml rode wijn mespunt nootmuskaat 1 pak spaghetti Parmezaanse kaas olijfolie om te bakken Bereiding Doe de ui, wortel en bleekselderij als grove stukken in de keukenmachine en maal het dan fijn. Je kunt het ook met de hand snijden, maar dan ben je wat langer bezig.
"