Indonesisch

January / 0001
"
Authentieke Nasi Goreng
Ingrediënten 250 gr. witte rijst (basmati of pandan) 1 ui 3 teentjes knoflook 1 prei 1 kleine winterpeen 100 gr. witte kool +/- 10 takjes selderij(kruid) 1 Spaanse peper (lombok) 1 ½ tl. trassi 2 cm verse galangawortel (laos) of 1 tl poeder 1 ½ tl. korianderzaad (ketoembar) 1 tl. komijnzaad (djinten) 3 el. (arachide)olie 200 gr. middelgrote garnalen 3 el. ketjap manis eventueel nog wat zout 4 eieren Bereiding Kook de rijst in ruim water gaar volgens de instructies op het pak.
"
"
Marine Nasi Goreng
Ingrediënten 500 gram rijst 200 gram varkens- of kippenvlees in blokjes zonnebloemolie om te bakken 3 geklutste eieren evt. 50 gram garnalen (hoeft niet mag wel 150 gram mager gerookt spek in reepjes 150 gram magere ham in blokjes 1 prei in ringen gesneden 2 grote uien gesneden (in niet te kleine stukjes 4 teentjes knoflook fijngehakt En naar smaak: lombok of sambal oelek, trassi en zout En als je de nasi opbakt een klein beetje maggi (flesje) Voorbereiding Gebruik een uitstekende kwaliteit droogkokende rijst, anders loop je de kans dat de nasi nat en klef wordt en zich slecht laat bakken.
"
"
Mihoen Goreng
Mihoen goreng Bereidingstijd: 30 minutes Aantal: 4 personen Mihoen goreng Ingrediënten: 200 gram mihoen 2 kipfilets 3 eetlepels ketjap marinade 450 gram nasigroenten (rode peper, spitskool, tauge en prei) 2 teentjes knoflook 1/3 theelepel chilipoeder 2/3 theelepel laos 1/3 theelepel korianderpoeder 1/3 theelepel kurkuma 1/3 theelepel komijnzaad 1/3 theelepel kaneel 1 theelepel zout 4 eieren *Voor de satésaus: 1 kleine ui, fijngesnipperd 1 teentje knoflook, geperst 150 ml melk 2 eetlepels ketjap 1/2 eetlepel sambal oelek 2 eetlepels pindakaas 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker olijfolie, om in te bakken Bereiding: Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.
"
"
Nasi
Nasi Bereidingstijd 40 minuten Ingrediënten voor 6 personen: 2 kopjes zilvervliesrijst 2 kipfilets 3 eetlepels ketjap marinade 450 gram nasigroenten (rode peper, spitskool, tauge en prei) 1 winter wortel 1 prei 150 gram tauge 2 teentjes knoflook 1/3 theelepel chilipoeder 2/3 theelepel laos 1/3 theelepel korianderpoeder 1/3 theelepel kurkuma 1/3 theelepel komijnzaad 1/3 theelepel kaneel 1 theelepel zout Bereiding: Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.
"
"
Nasi Goreng
Nasi Goreng Ingrediënten 4 personen 4 kopjes koude gekookte rijst 2 eetlepels olie 1 ei , losgeklopt 5 sjalotten , geschild en in plakjes 2 teentjes knoflook , gepeld en gesneden 3 rode pepers , gesneden 1 theelepel gedroogde garnalenpasta 1/2 theelepel zout 1 eetlepel zoete sojasaus plakjes komkommer (om te garneren) gesneden tomaat (om te garneren) 400 gram gesneden kip of 400 gram gesneden varkensvlees of 400 gram middelgrote garnalen , gepeld en gehakte (optioneel) 1 kopje geraspte kool (optioneel)
"
"
Nasi van de chinees
Nasi van de chinees Ingrediënten 2 personen VOOR NASI GROENTE EN VLEES 100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf) 1 middelgroot ui,fijn 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden 75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden) 1 ei, geklopt zout een heel klein mespunt ve-tjin zonnebloemolie voor opbakken
"