Thaise rode curry soep

Thaise rode curry soep Written by funkyfoodbyniki Published on 17 februari 2019 in Soep Thaise rode curry soep Vandaag deel ik dit super makkelijk, simpele en snelle recept voor Thaise rode curry soep met jullie. Veel mensen schrikken van de vele ingrediënten welke je nodig hebt bij het bereiden van Aziatische recepten, dat is bij dit recept hopelijk niet het geval.

Ik was nooit echt een grote soepfan. De Chinese tomatensoep van oma vond en vind ik nog steeds heerlijk, maar een kop soep als avondeten was aan mij niet besteed.

Sinds ik jaren geleden in Schoorl, aan de voet van de klimduin, mijn eerste kopje Tom Kai Kai at ben ik om. De heerlijke uitgebalanceerde smaken van deze Thaise kippensoep hebben ervoor gezorgd, dat ik vaker ergens een kop soep bestelde. Ramen, pho, laksa- en misosoep ik vind het allemaal heerlijk!

Regelmatig experimenteer ik met allerlei ingrediënten en recepten om een nieuwe soep toe te voegen aan mijn repertoire. Zo is ook deze heerlijke Thaise rode curry soep tot stand gekomen. Ideaal om op te warmen in de winter of als lichte maaltijd in de zomer.

Thaise rode curry soep Pin Thaise rode curry soep

Recipe by funkyfoodbyniki Heerlijke oosterse soep, makkelijk te maken en snel op tafel.

Ingrediënten

1 kipfilet, in kleine blokjes gesneden

1 eetlepel olijfolie

3 teentjes knoflook, geraspt of geperst

1 rode paprika, in kleine blokjes gesneden

1 ui, in kleine blokjes gesneden

3 eetlepels rode curry pasta

1 eetlepel geraspte gember

400 ml kokosmelk

1 kippenbouillonblokje

1,5 liter water

100 gram glasnoodles/ rijstvermicelli

2 eetlepels vissaus

1 eetlepel bruine suiker

Om te garneren: verse koriander & limoenpartjes

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een pan en bestrooi de kip met peper en zout. Bak de kip in de olie voor circa 2 minuten. Haal de kip uit de pan en zet apart. Bak vervolgens de ui, paprika en knoflook en fruit deze 3 minuten aan. Voeg vervolgens de currypasta en gember toe en fruit deze een minuut mee. Meng 1,5 liter kokend water met een kippenbouillonblokje. Blus de currypasta af met de kippenbouillon en de kokosmelk. Voeg de kip toe aan de pan en breng aan de koop. Laat het geheel 10 tot 15 minuten doorkoken zonder deksel. Roer de noodles door de soep en breng op smaak met de vissaus en bruine suiker. Garneer met de koriander en limoenpartjes.