Supersnelle nasi

Supersnelle nasi

Ingrediënten voor 4 personen: 300 gram zilvervliesrijst 375 gram kipfilet 375 gram tofu (voor de vegetarische variant) 6 eetlepels ketjap 1 eetlepel olijfolie 1 rode paprika 200 gram wortel 200 gram diepvrieserwtjes 1 eetlepel sambal Bereiding Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking (of kijk naar onze nóg snellere tip onderaan de blog). Snijd de kipfilet in gelijke blokjes. Voor de vegetarische optie: snijd de tofu in blokjes en dep het goed droog. Schep de kip (of de tofu) in een kom om met 4 el ketjap. Snijd de groenten in kleine stukjes (of kijk wederom naar de tip onderaan deze blog). Verhit 1 el olijfolie in de wok. Roerbak de kip (of de tofu) een paar minuten. Voeg daarna de groenten en sambal toe en bak dit geheel even mee. Schep de rijst door het mengsel en voeg de rest van de ketjap toe. Serveer de nasi op borden of in een kommetje. Dit gerecht is erg lekker met een beetje zure atjar.

De voedingswaarden Per persoon bevat dit gerecht 509 calorieën bij de variant met kip, voor de vegetarische variant geldt 517 calorieën. Als je bezig bent met afvallen is het belangrijk om te letten op je dagelijkse calorie inname. Het principe is namelijk heel makkelijk: als je minder eet dan je nodig hebt val je af. Je kunt jouw specifieke caloriebehoefte zelf uitrekenen met een online-calculator of vraag hier gerust naar bij een trainer in jouw SportCity-club.

De vegetarische versie van dit gerecht bevat 24 gram eiwit, de versie met kip 33 gram. Of je nou bezig bent met afvallen, spieropbouw of op gewicht blijven: deze voedingsstof is van groot belang in je eetpatroon. Wil weten hoeveel eiwit je binnen moet krijgen voor je doel? Hier lees je alles wat je moet weten over eiwitten.

Nog meer tijd besparen Op sommige dagen kun je elke vrije minuut goed gebruiken. Met deze twee tips zet je dit toch al snelle gerecht nóg sneller op tafel.

Tip 1: Groenten snijden kost nou eenmaal tijd. Om deze stap over te slaan kun je ook heel goed voorgesneden Aziatische wokgroenten gebruiken. Dat scheelt je toch weer een paar minuten!

Tip 2: Als je nog een restant rijst in de koelkast hebt liggen kun je dat heel goed voor dit gerecht gebruiken. Sterker nog: ‘oude’, droge rijst werkt nog beter dan vers gekookte. Heb je geen rijst liggen en ook geen zin om rijst te koken? Bij de grotere supermarkten wordt tegenwoordig ook voorgekookte rijst verkocht in handige portieverpakkingen.