Spaghetti Bolognese

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 paprika, fijngesneden
  • 1 grote wortel, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 50 g champignons, in stukjes
  • 225 g rundergehakt
  • 75 g ongerookte spek of ham, in blokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 ml droge witte wijn
  • Zout en peper
  • 1/2 tl (versgeraspte) nootmuskaat
  • 300 ml kippenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 450 g spaghetti
  • 2 el fijngesneden peterselie, ter garnering
  • Geraspte parmezaanse kaas, voor erbij

Bereiding

  1. Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op matig vuur. Voeg de ui, paprika, wortel, bleekselderij en champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt en spek toe en bak het geheel tot het gehakt gelijkmatig bruin is.
  2. Voeg al roerend de tomatenpuree erdoor en bak het geheel 2-3 minuten. Schenk de wijn erbij en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en laat de saus 1 uur op laag vuur pruttelen. Roer de slagroom erdoor en laat de saus zonder deksel op de pan verder pruttelen tot hij iets is ingedikt.
  3. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe, draai het vuur hoog en kook de pasta 8-10 minuten beetgaar. Laat de pasta uitlekken en doe hem over in een voorverwarmde schaal. Schep de bolognaisesaus over de pasta, garneer met peterselie en geef er Parmezaanse kaas bij.

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 paprika, fijngesneden
  • 1 grote wortel, fijngesneden
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • 50 g champignons, in stukjes
  • 225 g rundergehakt
  • 75 g ongerookte spek of ham, in blokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 125 ml droge witte wijn
  • Zout en peper
  • ½ tl (versgeraspte) nootmuskaat
  • 300 ml kippenbouillon
  • 125 ml slagroom
  • 450 g spaghetti
  • 2 el fijngesneden peterselie, ter garnering
  • Geraspte parmezaanse kaas, voor erbij

Bereiding

  1. Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op matig vuur. Voeg de ui, paprika, wortel, bleekselderij en champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg het gehakt en spek toe en bak het geheel tot het gehakt gelijkmatig bruin is.
  2. Voeg al roerend de tomatenpuree erdoor en bak het geheel 2-3 minuten. Schenk de wijn erbij en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Dek de pan af en laat de saus 1 uur op laag vuur pruttelen. Roer de slagroom erdoor en laat de saus zonder deksel op de pan verder pruttelen tot hij iets is ingedikt.
  3. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe, draai het vuur hoog en kook de pasta 8-10 minuten beetgaar. Laat de pasta uitlekken en doe hem over in een voorverwarmde schaal. Schep de bolognaisesaus over de pasta, garneer met peterselie en geef er Parmezaanse kaas bij.