Rode curry soep

Rode curry soep

https://www.conimex.nl/aziatische-keuken/koken-met-cecile-thaise-rode-currysoep.html

Wat heb je nodig (voor 4 personen)?

1 bakje rode currypasta (conimex) 1 kneepje roerbak oliemelange of olijfolie 400 gram oosterse wokgroenten 125 gram noedels (kies welke je lekker vindt!) 350 gram kipfilet 2 el ketjap manis blik kokosmelk (400 ml) 1,5 groente bouillonblokje 1 liter water Ter garnering: wat gefrituurde uitjes, cashewnootjes Hoe maak je het?

Kook 1 liter water en los hierin de bouillonblokjes op Snij de kipfilet in redelijk grote reepjes (niet te dun in ieder geval) Doe de helft van de kokosmelk in een grote hoge pan met wat roerbak oliemelange/olijfolie, bak dit voor 5 minuutjes aan totdat de kokosmelk een beetje olieachtig is geworden Voeg de rode currypasta toe (als je van heel pittig houdt kan je het hele bakje toevoegen, ik heb iets meer dan de helft gebruikt) en bak dit 2 minuutjes aan Voeg vervolgens de kipfilet toe en bak 1 minuutje aan Doe de resterende kokosmelk erbij, de groentebouillion, de ketjap manis en de noedels Roer het geheel even goed door en laat voor 13 minuutjes zachtjes doorkoken Na 13 minuten doe je de wokgroenten erbij en deze laat je nog 2 minuutjes doorkoken Schep de soep in grote diepe borden (strooi eventueel als garnering wat cashewnootjes en gefrituurde uitjes erover)