Quiche met kip en spinazie
https://www.leukerecepten.nl/recepten/quiche-met-kip-en-spinazie/
Quiche met kip en spinazie
Lekkere goedgevulde quiche met stukjes kip, spinazie, tomaat en roomkaas
Ingrediënten
- 6 plakken deeg voor hartige taart
- 350 gr kip (filet of kippendijen)
- 300 gr spinazie (vers of diepvries)
- 250 gr cherrytomaatjes
- 4 eieren
- 1 bakje kruiden roomkaas a 125 gr
- 1 uitje
- 1 eetlepel paneermeel
- olie om te bakken en in te vetten
Materialen
- Springvorm of diepe quichevorm
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Laat de plakjes deeg ontdooien.
- Snijd de kip in blokjes en bak in een pan met olie of boter rondom aan in 5 minuutjes (hoeft nog niet helemaal gaat te zijn).
- Schep de kip uit de pan.
- Snipper het uitje en bak 2 minuutjes in dezelfde pan.
- Voeg de spinazie toe en laat slinken of ontdooien.
- Doe de ui en spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht er uit.
- Vet de springvorm of quichevorm in met een beetje olie of boter.
- Bekleed met plakjes deeg en druk goed aan elkaar vast.
- Verdeel het paneermeel over de bodem.
- Schep de spinazie en kip er in.
- Halveer de tomaatjes en verdeel ook over de vorm.
- Klop de eieren los met de kruidenkaas en giet over de vorm.
- Verdeel het mengsel goed.
- Zet de quiche ongeveer 30 minuten in de oven.