Pasta Carbonara

Ingrediënten (2p)

  • pasta
  • 2 eieren
  • 100g geraspte parmezaanse kaas
  • 150g spekblokjes
  • 2 sjalotjes
  • verse platte peterselie
  • (evt) kookroom
  • (evt) gehalveerde cherry tomaatjes

Bereiding

  1. water laten koken en penne erin doen (ik doe altijd volkoren)
  2. alvast klaarzetten: 2 eidooiers in een bakje doen en 100 gr. geraspte Italiaanse kaas erbij en door elkaar mengen (ik koop een bakje met kaas dat al geraspt is, anders kun je ook parmezaanse kaas zelf raspen).
  3. als penne nog ongeveer 6 minuten moeten koken, 150 gr spekblokjes in een pan (met olijfolie)
  4. als spekjes lekker knapperig zijn, 2 sjalotjes erbij
  5. peterselie erbij (hoeft maar heel kort)
  6. penne door het mengel gooien
  7. ei-/kaasmengel erdoor en klaar :)