Pasta al Ragu

Ingrediënten (4p)

  • 500gr (runder)gehakt (van de slager)
  • 1 grote ui
  • 1/2 winterwortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 250ml passata di pomodoro (bij de supermarkt te koop, neem wel een goede kwaliteit)
  • 250ml runderbouillon (van een blokje)
  • 75ml rode wijn
  • mespunt nootmuskaat
  • 1 pak spaghetti
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie om te bakken

Bereiding

  1. Doe de ui, wortel en bleekselderij als grove stukken in de keukenmachine en maal het dan fijn. Je kunt het ook met de hand snijden, maar dan ben je wat langer bezig.
  2. Neem een (gietijzeren) braadpan en verwarm hierin wat olijfolie. Bak de groenten zachtjes hierin, circa 5 minuten fruiten. Schep de groenten uit de pan en bak daarna het gehakt op hoog vuur bruin.
  3. Voeg de groenten weer toe aan het gehakt samen met de bouillon, wijn, passata en nootmuskaat. Er moet genoeg vocht in de pan zitten (gehakt moet net onder staan). Is dit niet het geval, voeg dan nog wat extra bouillon toe.
  4. Laat de saus zo lang mogelijk pruttelen op het vuur, het mooiste is toch zeker 5 uur. Dan wordt de smaak heerlijk intens. Doe dit wel heel zachtjes en controleer af en toe of de pan niet droog kookt. Voeg dan gelijk wat extra bouillon toe!
  5. Als de saus bijna klaar is, ga je de spaghetti koken. Doe dit al dente, zodat de spaghetti nog een lichte bite heeft.
  6. Serveer de spaghetti op een bord met daarover een flinke schep van de saus. Rasp daarover wat verse Parmezaanse kaas. Buon appetito 🙂