Paëlla

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 paprikamix (3 stuks)
  • 320 g scharrelkipdijfilet
  • 300 g risottorijst arborio
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 300 g knoflook garnalen uit de diepvries
  • 15 g dille

Bereiding

  1. Laat de garnalen ontdooien. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een ruime hapjespan. Fruit de knoflook. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg de paprika en tomatenpuree toe en bak mee.
  2. Snijd de kip in blokjes, voeg toe en bak 3 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee. Schenk er 900 ml water bij en verkruimel er het bouillonblokje boven. Breng aan de kook en gaar op laag vuur in 20 min.
  3. Hak de dille fijn. Schep na 10 min. twee derde van de dille door de rijst, verdeel de garnalen over de paella en stoof gaar. Roer de rijst niet meer door.
  4. Garneer met de rest van de dille en serveer in de pan.