Nasi

Nasi Bereidingstijd 40 minuten

Ingrediënten voor 6 personen:

2 kopjes zilvervliesrijst 2 kipfilets 3 eetlepels ketjap marinade 450 gram nasigroenten (rode peper, spitskool, tauge en prei) 1 winter wortel 1 prei 150 gram tauge 2 teentjes knoflook 1/3 theelepel chilipoeder 2/3 theelepel laos 1/3 theelepel korianderpoeder 1/3 theelepel kurkuma 1/3 theelepel komijnzaad 1/3 theelepel kaneel 1 theelepel zout Bereiding:

Snijd de kip in blokjes en marineer het in de ketjap marinade, laat dit ongeveer een kwartiertje staan.

Snijd de winterwortel en prei en rode peper fijn. Bak in een grote wok of hapjes pan de kipfilet rondom aan. Pers de knoflook en voeg dit samen met de kruiden (chilipoeder, laos, korianderpoeder, kurkuma, komijnzaad, kaneel en zout) en groenten bij de kip. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst eventueel af en bak het even mee met het groentemengsel.

Serveer de nasi met satesaus en een gebakken eitje. En een beetje kroepoek.

Tip: Is 6 personen te veel? De nasi kan heel goed ingevroren worden, in een bakje of diepvrieszak. Ik maak altijd voor 6 personen zodat ik een paar porties kan invriezen.