Nasi van de chinees

Nasi van de chinees

Ingrediënten 2 personen

VOOR NASI GROENTE EN VLEES

100 g prei in halve ringen van zo 5 mm dik gesneden (ik heb prei ringen gesneden van waar wit naar groen overgaan dan krijgt je een mooie kleurcombinatie in de nasi zelf) 1 middelgroot ui,fijn 3/4 rode peper, zonder pitjes in heel kleine blokjes gesneden

75 g schouderham voor broodbeleg van vleesware afdeling, in plakjes van 3x3 cm gesneden 75 g hamlap, heel fijn gesneden en op smaak gebracht met zout en peper en dan even gaar gemaakt in wok (laat het vlees niet te bruin worden) 1 ei, geklopt zout een heel klein mespunt ve-tjin zonnebloemolie voor opbakken

Voorbereiding VOOR KOKEN VAN RIJST: 2 kop langkorrel surinaamse rijst, goed gewassen tot water helder zijn. 2+1/2 kop kippenbouillion (d.w.z. 600 ml kippenbouillon, maar met een kippenbouillonblokje voor 250 ml boullion gemaakt) Mijn zoon heeft een vriend die zijn vader een Chinese restaurant heeft en schijnbaar gebruiken ze Chinese kippenbouillon. Dit is ook blijkbaar in Chinese toko`s verkrijgtbaar. zout zwarte peper en een heel kleine mespunt ve-tjin (heel goed uitkijken met hoeveelheid je gebruik zomaar teveel en van te veel kan jij hartkloppingen krijgen)

KOKEN VAN RIJST:

  1. Kook rijst voor 15 min op laagste pit met vlamverdeler onder pan.
  2. Doen rijst in grote platte bak en laat rijst uitdampen en koud worden. Wel af en toe erin roeren met een vork om te voorkomen dat de rijst aan elkaar gaan plakken.

Bereidingswijze VOOR MAKEN VAN NASI:

  1. Fruit aan in een wok met olie de ui, rodepeper, prei, ham, gewokte vlees, zout en ve-tjin tot zacht maar nog stevig.
  2. Schep de gewokte groente en vlees na de ene helft van wok en voeg beetje voor beetje de roerei toe en roer stevig om korrelrige roerei te maken. Zorg steeds dat die ei bijna gestold is voor je meer ei toevoegen. 3, Als alle ei gestold zijn voeg je in portjes de rijst toe terwijl je het op middelhoog vuur bakken.
  3. Bak verder tot de rijst goed warm is.