Nasi Goreng

Nasi Goreng

Ingrediënten 4 personen

4 kopjes koude gekookte rijst 2 eetlepels olie 1 ei , losgeklopt 5 sjalotten , geschild en in plakjes 2 teentjes knoflook , gepeld en gesneden 3 rode pepers , gesneden 1 theelepel gedroogde garnalenpasta 1/2 theelepel zout 1 eetlepel zoete sojasaus plakjes komkommer (om te garneren) gesneden tomaat (om te garneren) 400 gram gesneden kip of 400 gram gesneden varkensvlees of 400 gram middelgrote garnalen , gepeld en gehakte (optioneel) 1 kopje geraspte kool (optioneel)

Bereidingswijze Roer de rijst met een vork om de korrels te scheiden.

Giet een kleine hoeveelheid olie in een wok en bak hierin het ei een dunne omelet maken, koel, dan versnipperen.

Verhit de resterende olie in de wok en bak de sjalotjes, knoflook, pepers en garnalenpasta totdat de sjalotjes gaar zijn Voeg vlees en gesnipperde kool toe en bak tot het vlees gaar is).

Verhoog het vuur en voeg de rijst, zout en sojasaus, het toevoegen van een beetje olie, indien nodig, onder voortdurend roeren tot alles goed gemengd en verwarmd door.

Serveertip Garneer met geraspte ei, komkommer en tomaat.

Serveer met gebakken ei, sate en kroepoek, (in de traditionele stijl), indien gewenst.