Gebakken rijst met bacon

Ingrediënten

  • 150 gram ongekookte rijst
  • 100 gram baconreepjes
  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 2 lente-uitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel fijngesneden gember
  • 160 gram bevroren erwtjes
  • 2 grote eieren
  • 1,5 eetlepel sojasaus
  • chilisaus naar smaak

Bereiding

  1. Kook de rijst (volgens de verpakking). Als de rijst klaar is, giet het dan af en laat het afkoelen.
  2. Bak de reepjes bacon in een wok aan tot ze gebruind zijn, dit duurt ongeveer 10 minuutjes.
  3. Snijd de kipfilet in stukjes, snipper de ui en snijd de lente-ui in ringetjes.
  4. Verwijder het teveel aan vocht uit de pan (een klein beetje mag aanwezig zijn, zodat je de overige ingrediënten hier ook in kunt bakken). Schuif de bacon naar de zijkanten van de wok. Bak in het midden de kip aan. Voeg hierna de ui erbij, bak deze glazig.
  5. Voeg de lente-uitjes, knoflook en gember bij het baconmengsel. Bak dit even aan, ongeveer drie minuutjes. Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin kleurt, dan wordt het namelijk bitter.
  6. Roer de erwtjes door het mengsel en bak dit een paar minuutjes mee zodat de erwtjes opwarmen. Giet dit mengsel in een kom en zet dit even weg.
  7. Roer de eieren los en bak dit in ongeveer 3 minuutjes gaar, als een roerei. (dus gewoon roeren tijdens het bakken zodat het stukjes ei worden) Voeg de gebakken eieren bij het bacon-ei mengsel.
  8. Bak de gekookte rijst vijf minuten voorzichtig aan. Voeg het bacon-ei mengsel erbij en meng dit met de rijst.
  9. Roer de sojasaus door het mengsel. Voeg naar smaak de chilisaus toe. (pas op, voeg niet teveel toe, het kan dan te heet worden)
  10. Garneer het gerecht met lente-uitjes.