Farfalle met gerookte-zalmsaus en broccoli
Italiaans, 4 pers, bereiden 20 min
Ingrediënten
- 5 el olijfolie
- 400 g farfalle (strikjespasta)
- 1 zak panklare broccoliroosjes (300 g)
- 2 bakjes gerookte zalmsnippers (a 200 g)
- 2 zakken rucola (sla, a 75 g)
- 2 rode uien, gesnipperd
- 1/2 el citroensap
- 200 ml crème fraîche
Bereiding
- In pastapan ruim water met zout aan de kook brengen. Broccoliroosjes hierin 2 min. koken, met schuimspaan in vergiet scheppen en onder koud water afspoelen om garingsproces te stoppen.
- Pasta in zelfde pan in 10-12 min. beetgaar koken.
- In hapjespan ui in 2 el olie 3 min. zachtjes bakken.
- Crème fraîche en 2 el water erdoor roeren.
- Zalmsnippers en broccoliroosjes toevoegen en saus nog 5 min. zachtjes verwarmen.
- Op smaak brengen met zout en veel grof gemalen peper.
- In schaal rucola omscheppen met 1 el olie, citroensap en mespunt zout.
- Pasta afgieten, 2 el olie en wat zout en peper erdoor roeren.
- Pasta over vier warme borden verdelen, saus erop scheppen en serveren met rucola.