Farfalle met gerookte-zalmsaus en broccoli

Italiaans, 4 pers, bereiden 20 min

Ingrediënten

  • 5 el olijfolie
  • 400 g farfalle (strikjespasta)
  • 1 zak panklare broccoliroosjes (300 g)
  • 2 bakjes gerookte zalmsnippers (a 200 g)
  • 2 zakken rucola (sla, a 75 g)
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1/2 el citroensap
  • 200 ml crème fraîche

Bereiding

  1. In pastapan ruim water met zout aan de kook brengen. Broccoliroosjes hierin 2 min. koken, met schuimspaan in vergiet scheppen en onder koud water afspoelen om garingsproces te stoppen.
  2. Pasta in zelfde pan in 10-12 min. beetgaar koken.
  3. In hapjespan ui in 2 el olie 3 min. zachtjes bakken.
  4. Crème fraîche en 2 el water erdoor roeren.
  5. Zalmsnippers en broccoliroosjes toevoegen en saus nog 5 min. zachtjes verwarmen.
  6. Op smaak brengen met zout en veel grof gemalen peper.
  7. In schaal rucola omscheppen met 1 el olie, citroensap en mespunt zout.
  8. Pasta afgieten, 2 el olie en wat zout en peper erdoor roeren.
  9. Pasta over vier warme borden verdelen, saus erop scheppen en serveren met rucola.