Burrito's

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 400g kip
  • olijfolie
  • 100 ml water
  • 1 blik chilibonen (400g)
  • 8 tortilla’s
  • 150g geraspte kaas (Cheddar is het lekkerste hierbij)
  • Kruidenmix vlees
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl komijn
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl zout
  • ½ tl zwarte peper
  • ½ tl oregano
  • ½ tl koriander
  • Dipsaus
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 tl bieslook (of 1 el vers)
  • flinke snuf paprika poeder
  • zout en peper naar smaak
  • Extra voor erbij
  • guacamole
  • tortilla chips

Bereiding

  1. Snijd eerst de ui in stukjes, de knoflook fijn en de paprika in reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kip zachtjes aan. Voeg alle groente toe en bak een minuutje of 3 mee.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  3. Ondertussen maak je de kruidenmix voor het vlees. Een tip, zet voordat je start met koken alle kruiden op volgorde op het aanrecht met de maatlepels erbij. Zo heb je de kruidenmix voor de tortillas binnen 1 minuutje gemaakt.
  4. Voeg de kruidenmix toe met 100 ml water en laat kort pruttelen.
  5. Spoel ondertussen de chilibonen af en voeg toe aan het kip groente mengsel. Roer door elkaar en zet het vuur uit.
  6. Maak de dipsaus met de crème fraîche, een fijn gesneden teentje knoflook, de bieslook en paprika poeder. Proef en voeg eventueel nog een beetje zout en peper toe.
  7. Haal de tortilla’s uit de verpakking en vul met het mengsel uit de pan. Strooi de kaas over de opgerolde tortilla’s en zet in een ingevette ovenschaal. Bak 10 minuten in de oven. Serveer met guacamole en de crème fraîche dipsaus.