Bami

Ingrediënten

  • 500 gram mie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 grote wortels
  • 150 gram ham
  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel sambal
  • halve theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel laos
  • halve theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eieren
  • peper

Bereiding

  1. Kook de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de mie hierna af met koud water en zet even apart.

  2. Snijd de kip in blokjes. Verwarm de wok met een beetje olie op het vuur inbak de kip hierin aan, breng op smaak met een beetje peper uit de molen. Pers de knoflook. Snijd de ui in halve ringen, de prei in grove ringen en de wortel in plakjes. Voeg de knoflook, ui en wortel samen met de sambal bij de kip in de wok en bak dit een paar minuutjes mee. Breng op smaak met gemberpoeder, laos, komijn en een beetje kurkuma. Voeg de prei er bij en bak dit 5 minuutjes mee.

  3. Snijd de ham in reepjes. Bak de eieren in een andere koekenpan en snijd ze hierna ook in reepjes. Voeg de ham- en eireepjes samen met de gekookte mie toe aan de groentemix. Breng op smaak met ketjap en roer alles goed door.

  4. Serveer de bami met kroepoek en bijvoorbeeld plakjes augurk.

Tip: ook lekker om met een beetje satesaus of sweet chili saus te eten. En dus kroepoek. Hier hoort kroepoek bij.