Bami Goreng

Ingrediënten:

  • 250 gram mie
  • 125 gram spekblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 450 gram bamigroenten
  • 1 theelepel trassi (garnalenpasta)
  • 1 theelepel sambal
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1/3 theelepel laos
  • 1/3 theelepel kaneel
  • 4 eieren -snuf zout
  • peper
  • olijfolie om in te bakken
  • kroepoek
  • Eventueel: extra taugé ter garnering en gebakken kipsaté en pindasaus

Bereiding:

  1. Bak in een grote wok of hapjes pan de spekjes aan. Voeg de knoflook en groenten toe en bak dit kort mee. Doe de trassi, sambal, ketjap, laos, kaneel en zout er bij. Meng dit even goed door en bak mee tot de groenten gaar zijn.
  2. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Bak de eieren in een koekenpan met een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper.
  4. Roer de gekookte mie door het groentemengsel en verdeel dit over de borden. Serveer de bami goreng met de gebakken eitjes en kroepoek. Eventueel ook lekker met kipsaté en een schepje pindasaus.