Appel-kaneelcake

https://uitpaulineskeuken.nl/2014/10/appel-kaneelcake.html

Appel Kaneelcake

17-10-2014

Zeur ik dinsdag nog dat ik in de war ben, deel ik vandaag het ultieme herfstrecept met jullie. Blame it on mijn sterrenbeeld, ik ben Tweelingen, één en al wispelturigheid. Een appel kaneelcake is voor mij op en top herfst. De warme geur van kaneel in combinatie met het zoete van de appels past helemaal bij deze tijd van het jaar. Ik ben best wel een huismus. Ik hou ervan om met een kleedje op de bank mijn nieuwste kookboeken door te spitten, uren achter elkaar series te kijken of gewoon iets lekkers te bakken in de keuken.

In de zomer bak ik niet of nauwelijks. Maar zodra het weer slechter wordt, draait mijn oven overuren. Niets geen ingewikkeld gedoe. Gewoon een simpele cake met een paar toevoegingen, daar maak je mij het meest blij mee. Dodelijk simpel, maar goddelijk lekker. You got to try it!

appelcake

Ingrediënten voor 1 cake 23 cm 200 gr zachte roomboter 150 gr suiker 4 eieren 200 gr zelfrijzend bakmeel 2 appels 2 tl kaneel + een beetje extra Snuf zout

Zo maak je het Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Klop met een mixer de boter samen met de suiker licht en romig.

Mix één voor één de eieren erdoor, totdat er een egaal beslag ontstaat.

Spatel nu het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout en 2 tl kaneel door het beslag.

Vet de cakevorm in met een bakspray. Giet het beslag in de vorm.

Was de appelen en verwijder het klokhuis. Snij ze in dunne schijfjes.

appel-kaneelcake

Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op de cake. Strooi er nog wat extra kaneel overheen.

Bak de appel-kaneelcake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De appelcake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Laat de cake iets afkoelen in het blik en stort de appel kaneelcake dan op een taartrooster.

appelcake

Nog wat tips: In plaats van zelfrijzend bakmeel kun je ook bloem + 2 tl bakpoeder gebruiken. Liever een gezond recept, maak dan deze appelcake. Je kunt de cake ongeveer 4 dagen bewaren in wat aluminiumfolie. Invriezen gaat ook.