Nieuw Zeeland 2015

Blog

February / 2015
"
Auckland
De volgende dag hebben we eerst in het centrum van Auckland in een leuk eettentje ontbeten en gebruik gemaakt van de WiFi om wat dingen uit te zoeken voor de reis (er zijn minder WiFi spots in Nieuw Zeeland dan we hadden gehoopt) en hebben we wat surf- en skateboard winkels afgestruind, tot het tijd was om de campervan op te halen. Na enig zoeken in de stad hadden we al vrij snel het ophaalpunt gevonden waar een stuk of tien bont geschilderde campervans klaar stonden om te worden opgehaald.
"
"
Matauri Bay
Date: 23 February 2015 at 22:37:31 CET Location: 1739 Matauri Bay Road, Matauri Bay, Northland, New Zealand Na een avond die onverwacht in het teken kwam te staan van een nieuwe techniek om muggen te verdelgen (met een kaars van het plafond schroeien), begonnen we ondanks de regen en natte was vol goede moed aan onze trip in de Bay of Islands. Dit gebied staat bekend om de vele eilandjes en het heldere water en er zijn vele volledig georganiseerde dagtours per boot te boeken.
"
"
Trounson Kauri Park
Date: 25 February 2015 at 03:05:58 CET Weather: 24°C Showers Nearby Location: Trounson Park Road, Donnellys Crossing, Northland, New Zealand Na een heerlijke nacht aan het prachtige strand van de Spirits Bay reden we richting volgens velen het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland, Cape Reinga (het echte noordelijkste puntje ligt een aantal kilometer verderop). Na een zeer hete wandeling naar de vuurtoren waarom Cape Reinga bekend staat en langs de mooie kust waar de stille oceaan en de Tasmaanse zee in elkaar overgaan, gingen we snel weer naar de airco van de camper om richting de Ninety Miles Beach te rijden.
"
"
Auckland
Date: 26 February 2015 at 20:01:02 CET Location: Trounson Park Road, Donnellys Crossing, Northland, New Zealand Nadat we gisteren onderweg al de hoogste Kauri boom van Nieuw Zeeland hadden gezien, gingen we vanochtend op pad om de rest van het Kauri bos te bekijken. Het begon met een wandeling langs de op één na grootste (maat wel de oudste en dikste) en een uniek groepje van vier Kauri’s tegen elkaar aan, genaamd de vier zussen en daarna richting een uitkijkpunt met uitzicht over het park.
"
"
Whitianga
Date: 27 February 2015 at 19:58:03 CET Location: 81 Greenslade Crescent, Northcote, Auckland, New Zealand Na onze tweede stop in Auckland reden we naar een van de favoriete vakantiebestemmingen van vele Nieuw Zeelanders, het schiereiland Coromandel. Na een gelukkig niet al te lange rit betraden we het schiereiland en werden we verwelkomd met een supermooie slingerweg vlak langs de kust. Eefje had gelezen over een tuin waar je kan picknicken, dus wij besloten daarheen te gaan.
"
March / 2015