Parken & Nishiki Food Market

Kyoto dag 3

In de ochtend vertrokken wij richting Kyoto Imperial Park, een groot park in Kyoto met daarin het Kyoto Imperial Palace en volgens de Lonely Planet erg de moeite waard. Eerst hebben wij nog wat sushi en nasi meegepikt bij de supermarkt om in het park te kunnen picknicken.

Wij vonden het park eerlijk gezegd tegenvallen en van het paleis was eigenlijk alleen een grote muur eromheen te zien. Het zal ongetwijfeld supermooi zijn als alle bomen in bloei staan, maar op dit moment was het gewoon een groot park zonder al te veel bijzonderheden. Jurriaan was inmiddels moe aan het worden, daarom besloten wij de picknick in het park te starten. Helaas was hij inmiddels zo moe dat hij amper iets at, zijn rijst op de grond gooide en ook begon de meegenomen sushi en yoghurt om te gooien.

Weer lekker slapen in de draagzak dan maar, en wij op pad naar de Nishiki Food Market, een plek met veel marktkraampjes waar je van alles kan eten. Aansluitend koffie gedronken in een franse koffietent in de aangrenzende winkelstraat, waar ook gewoon noodles werden gegeten.

Voor Jurriaan’s slaapje zijn wij nog even naar het Shoshei-en park naast ons hotel geweest. We waren er een paar keer langsgelopen en waren er nog niet binnen geweest. Nou, het was veel mooier en veel meer een parkje dat we bij Japan vonden passen met een vijvertje, bruggetjes, Japanse huisjes, etc. dan het Kyoto Imperial Park.

Wij sloten de dag af met avondeten in een sushitent waar we op de grond zaten en er een tafel uit de vloer kwam (Sugiura Kyoto Ekimae 7jo). Hoewel het er van buiten uit niet heel erg uitnodigde om naar binnen te gaan, was het erg geslaagd, het eten was erg lekker en het was fijn dat Jurriaan niet over een vieze vloer hoefde te kruipen, zoals hij bij de eerdere restaurants wel heeft gedaan, maar de vloer het zitgedeelte was. Het restaurant zelf zel het vast minder ideaal hebben gevonden, want de muren tussen de eetkamertjes in het restaurant waren van papier en Jurriaan brak de boel er af…

Related photos