Reisverhalen van Japan

27 apr. 2018

Japan, here we come!

Yes, eindelijk is het zover: we vertrekken vandaag voor drie weken naar Japan, het land van de Rijzende Zon! Na er lang naar uitgekeken te hebben, is de grote dag aangebroken!
Lees meer
28 apr. 2018

Jetlag & Japanse rechtlijnigheid

Yes, eindelijk, de verlossende woorden dat de landing is ingezet en dat we binnen een half uurtje zullen landen op Kansai International Airport in Osaka, Japan. Het is inmiddels net iets voor half negen ’s ochtends, Japanse tijd, en dat betekent dat het in Nederland ongeveer half twee ’s nachts is.
Lees meer
29 apr. 2018

Kyoto Tower & Higashi-Hongaji Tempel

Kyoto dag 1

Zo, het eerste nachtje in Kyoto zit erop en we zijn klaar voor de dag! Waar het over het algemeen verstandig is zo snel mogelijk het nieuwe dag- en nachtritme te volgen om over een jetlag heen te komen, volgde Jurriaan zijn natuurlijke ritme en heeft rond middernacht, voor zijn gevoel net na zijn middagslaapje, ongeveer een uur over ons bed gerausd voordat hij weer in slaap viel.
Lees meer
4 mei 2018

Dagje Nara

Kyoto dag 6

’s Ochtends naar Nara gereisd met de trein. Daar aangekomen was het nog frisjes. We wilden de route van Lonely Planet door Nara volgen, maar het kostte wat tijd om naar het beginpunt, de Japanse tuinen van Isui-en, te navigeren.
Lees meer
5 mei 2018

Apen & bamboe

Kyoto dag 7

‘S ochtends met de trein naar de wijk Arashiyama geweest om eerst het Arashiyama Monkey Park Iwatayama en daarna het lokale bamboebos te bezoeken. Het apenpark was een flinke klim op een heuvel, maar voor Jurriaan super leuk en hij kon stukjes banaan aan de apen geven.
Lees meer
7 mei 2018

Jurriaan... kan... lopen!!!

Op weg naar de stad Takayama in de Japanse alpen

Vandaag eerst afscheid genomen van de vissen bij het hotel in Kyoto en daarna met de taxi (met belabberde chauffeur die reed alsof hij voor het eerst in Kyoto reed) naar het station, om de trein naar Takayama te nemen.
Lees meer
8 mei 2018

Wandelen door Takayama

Takayama dag 1

Vandaag begon met een traditioneel Japans ontbijt in de Ryokan. Daarna hebben we van alles geregeld voor ons verblijf in Takayama: de treinrit naar Kawaguchi-ko voor overmorgen, een trip met een cable-car in de bergen voor morgen, en informatie over Takayama voor vandaag.
Lees meer
9 mei 2018

Panoramische kabelbaan... zonder zicht

Dagje Shinhotaka Ropeway

Vandaag begon weer met een traditioneel Japans ontbijt in onze Ryokan en daarna snel op pad naar het busstation voor de anderhalf uur durende busrit door de bergen naar de Shinhotaka Ropeway voor de tocht met de kabelbaan naar de top van de berg.
Lees meer