Christchurch

Date:		28 March 2015 at 00:42:45 CET

Vanaf Hanmer Springs reden we vandaag richting Christchurch om onze camper in te leveren en vervolgens naar het vliegveld te gaan.

Onderweg stopten we nog even voor een cappuccino bij de Waipara Hills wijnboerderij in de Waipara Valley wijnstreek net boven Christchurch. Hoewel de andere gasten al flink aan de wijn zaten, vonden wij elf uur ’s ochtends nog wat vroeg voor een wijnproeverij en het leek ons ook niet handig om ruikend naar alcohol de campervan in te leveren. Dus we hielden het dit keer (helaas, want de sparkling rosé zag er lekker uit) bij de koffie.

Toen we beklag deden over de problemen met de campervan pakte het mannetje van Escape het, geheel volgens verwachting, wel heel makkelijk op en ook toen we hem attendeerden op de vele sterretjes in de voorruit, leek het hem prima dat als de voorruit ooit breekt, de gasten die tegen die tijd in de camper rijden een dag kwijt zijn om hem te laten repareren. Lekkere service weer bij Escape, zucht…

Na een uurtje of twee bij een koffietentje namen we uiteindelijk de bus naar het vliegveld, waar we bij een super chagrijnige verkoopster, die zelfs te beroerd was de drie miniflesjes wijn te pakken om te laten zien welke soorten ze hadden, een Japanse maaltijd bestelden.

Na nog twee uurtjes konden we uiteindelijk het vliegtuig in, op naar Australië! In de slurf naar het vliegtuig konden we nog één keer genieten van de Nieuw Zeelandse natuur: de slurf was compleet bedekt met een grote foto van een groep schapen in een Nieuw Zeelandse alpenweide en zelfs de geur en het geluid van de schapen was nagebootst.

Hiermee komt ons bezoek aan Nieuw Zeeland alweer tot een einde. Het was een erg mooi land, wel behoorlijk duur qua tourtjes, en we hebben ons elke dag wel een keer gelukkig geprezen dat we hier mogen zijn. Het land is zo divers: je hebt er bossen, stranden, oerwoud, vulkanen, bergen, gletsjers, alpenweiden, pinguïns, dolfijnen, walvissen, en ga zo maar door. Ook is het erg mooi en nog redelijk ongeschonden door de actieve campagnes tegen vervuiling. Al met al een topbestemming voor de vakantie! En nu op naar Australië!

Related photos