Christchurch

Date:		24 March 2015 at 21:14:52 CET
Location:	84 Rue Lavaud, Akaroa, Canterbury, New Zealand

’s Ochtends reden we richting de haven van Akaroa om met een tourtje te zwemmen met dolfijnen. Na een korte briefing hees Eefje zich in een wetsuit, zelf ging ik wel mee maar niet met dolfijnen zwemmen, en gingen we aan boord.

Buiten de haven gingen we met zijn allen op zoek naar Hector dolfijnen, de kleinste en alleen in Nieuw Zeeland voorkomende dolfijnensoort. Het viel niet mee om er een te vinden, want de beestjes zijn maar iets groter dan een meter lang en we voeren inmiddels op de grote oceaan.

Om het lange zoeken te onderbreken, voeren we af en toe door een baai waar blauwe pinguïns, zeehonden en zeeleeuwen te zien waren, maar we kwamen natuurlijk voor de Hector dolfijnen.

Af en toe zagen we er eentje, maar in plaats van nieuwsgierig naar de boot te zwemmen, bleven ze afstand houden. Volgens de schipper had het waarschijnlijk te maken met een orka die eerder de dag was gesignaleerd en de kleine dolfijnen als lekkernijen ziet.

Na nog meer zoeken werd het uiteindelijk duidelijk dat de dolfijnen geen zin hadden, dus gingen we teleurgesteld weer richting de haven. Tot overmaat van ramp begaf een van de motoren van de boot het en moesten we terug worden gesleept.

Om de pijn te verzachten werden de volledige kosten voor de tour teruggegeven; normaal krijg je maat een gedeelte van de prijs terug bij geen dolfijnen, dus het was waarschijnlijk niet het beste tochtje dat we hadden gemaakt.

Na deze deceptie besloten we niet langer in Akaroa te blijven en reden over de Summit Road, een mooie weg door de bergen met goed uitzicht op de voormalige vulkaankraters van de Banks Peninsula, richting Christchurch.

Het eerste dat ons opviel was dat we, ondanks dat we door het centrum van de stad reden, het gevoel hadden op een industrieterrein te zijn, dus dat belooft nog wat voor onze sightseeing dag in Christchurch morgen..

Related photos