Lake Tekapo

Date:		23 March 2015 at 10:30:12 CET

De lucht was nog compleet grijs, het zicht minimaal, en het was nog behoorlijk fris toen we vandaag richting Mount Cook reden. Het weerbericht was echter prima, dus we waagden het erop en reden naar het bezoekerscentrum aan de voet van de berg.

Op een heel klein stukje blauw was de lucht nog steeds grijs en waren de bergen nauwelijks zichtbaar, maar na een kop koffie won het blauw in de lucht het steeds meer van het grijs en waagden we het erop om de Hooker Valley wandeling te lopen.

Deze wandeling met bijzondere naam is een van de mooiste eendaagse wandelingen van Nieuw Zeeland en gaat tussen de bergen door richting Mount Cook en eindigt bij het uiteinde van de grootste gletsjer van Nieuw Zeeland en een meer waar ijsschotsen van de gletsjer in drijven.

Leuk detail is dat de Franz Josef gletsjer aan de andere kant van de berg ligt, dus we zijn weer bijna terug op de plaats waar we iets meer dan een week geleden het ijs van de gletsjer trotseerden, maar dan aan de andere kant van de berg.

Ondanks de aparte naam was het een erg mooie wandeling en uiteindelijk hadden we super veel mazzel met het weer, want het werd erg zonnig met bijna strakblauwe lucht, op wat wolken op de bergtoppen na en een aardig goed uitzicht op Mount Cook.

Uiteindelijk sloten we de dag af op een drukke camping aan Lake Tekapo, een meer in de buurt dat door de gesteenten van de gletsjers een mooie kobaltblauwe kleur heeft.

Related photos