Omarama

Date:		22 March 2015 at 10:54:17 CET

Één van de toeristische attracties van Dunedin is de Cadbury chocoladefabriek, waar we in de ochtend besloten naartoe te gaan. Daar aangekomen bleek het echter gigantisch druk in verband met een groot cruiseschip met meer dan drieduizend man aan boord dat in Dunedin lag aangemeerd en alle toeristische attracties had afgeboekt.

Anderhalf uur later hadden ze nog een plekje op de tour, dus besloten we eerst wat koffie te drinken en daarna weer naar de fabriek terug te keren.

De tour werd gedaan door een hyperactief Chinees meisje die alles wat ze zei twee keer herhaalde. Gelukkig is het weekend en wordt alleen de verkorte tour gedaan omdat de fabriek alleen op weekdagen operationeel is.

Met de op repeat staande Chinese gids kregen we van alles te horen over de geschiedenis en ingrediënten van Cadbury chocolade en kregen we een heuse chocoladewaterval te zien, waar binnen ongeveer dertig seconden een ton chocolade naar beneden kwam de denderen.

Voor velen was deze waterval de kers op de taart in de fabriek, maar wij keken vooral onze ogen uit in het chocoladewinkeltje aan het eind van de tour, waar het vooral voor Chinezen de sport was om zoveel mogelijk chocolade in te slaan, de meeste met een paar tassen vol, maar sommigen gingen met meer dan twaalf boodschappentassen gevuld met chocolade de winkel uit.

Na dit schouwspel reden we een stukje over de nabijgelegen Otago peninsula, een schiereiland naast Dunedin die bekend staat om de vele kleine baaitjes en dieren, en lunchten wat bij een grote kolonie albatrossen.

Toen was het tijd voor onze volgende stop: weer het bergachtige binnenland in om vervolgens bij Omarama in de buurt van Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw Zeeland, te slapen zodat we de dag erna een wandeling konden maken langs deze Mount Cook.

Het was echter zeer grijs weer en het zicht was minimaal, dus we hadden er een hard hoofd in dat we Mount Cook de volgende dag in volle glorie zouden zien. Wel sloten we de avond af in een heerlijke privé hottub bij het naastgelegen Omarama HOTtubs, erg lekker in dit koude bergachtige gebied!

Related photos