Curio Bay

Date: 20 March 2015 at 09:32:03 CET

Nadat de wekker vanochtend veel te vroeg afging, hoorden we om zeven uur stipt de altijd vrolijke host van de cruise het ontbijt aankondigen. Aangezien de cruise richting open zee aan de monding van de Milford Sound zou gaan, moest het ontbijt om half acht weer opgeruimd en netjes zijn.

Vervolgens voeren we langzaam terug richting de haven; aangezien we een nachtcruise hadden, was het nog volkomen stil op het water. Overdag is dat wel anders, want dan ligt de Milford Sound vol met toeristenboten.

Na een mooie terugvaart langs de fjorden en vele watervallen van Milford Sound besloten we op weg te gaan richting het uiterste zuiden van Nieuw Zeeland, de Catlins. Van de Catlins viel het ons voornamelijk op dat het met de groene heuvels in plaats van bergen vooral op het Noordereiland leek en dat er vooral niets is qua bewoonde wereld. Zo reden we naar een in de Lonely Planet genoemd koffietentje, wat niet meer bleek dan een woonhuis waar je aan kon bellen om koffie te komen drinken.

Zonder koffie reden we toch maar door naar Slope Point, waar we met een wandeling door de weilanden naar het zuidelijkste puntje van Nieuw Zeeland liepen, om precies te zijn het zuidelijkste puntje van het zuidereiland (omdat Nieuw Zeeland ook nog een derde klein eiland heeft onder het zuidereiland welke uiteraard nog zuidelijker ligt). Op dit punt, Slope Point genaamd, stond een bordje met afstanden richting de evenaar en de zuidpool (laatstgenoemde een kilometer of 4500) en weer mooie uitzichten over de kust en de zee.

De dag sloten we af op Curio Bay, waar een kolonie van uiterst zeldzame en alleen in Nieuw Zeeland voorkomende geelkoppige pinguïns vlak voor zonsondergang het strand op komt lopen. Na twee van deze pinguïns te hebben gezien vervolgden we de avond op de camping aan dezelfde baai, welke volgens de Lonely Planet werd omschreven met middeleeuwse voorzieningen, hetgeen helaas niet gelogen was, want de toiletten, keuken, en douche (welke ook nog eens twee dollar kostte voor vijf minuten douchen) waren om te huilen.

Related photos