Milford Sound

Date:		18 March 2015 at 20:56:26 CET
Location:	Te Wahipounamu, Te Anau, Southland, New Zealand

Net opgestaan en ontbeten in Te Anau belden we vanaf de camping met de wegenwacht voor de accu. Schandalig dat we alweer problemen hebben met de camper, maar het is belangrijk om te laten controleren of het aan ons ligt of aan een defecte accu, aangezien dat bepaalt of wij of de verhuurmaatschappij de komst van de wegenwacht moeten betalen.

Gelukkig startte de camper direct en reden we naar een nabij gelegen garage waar we gelukkig gelijk geholpen konden worden. De eerste indicatie gaf aan dat de accu gewoon werkte, maar een extra check wees (gelukkig) uit dat de accu vervangen moest worden. Wat telefoontjes heen en weer met de verhuurders zorgden er uiteindelijk voor dat het mannetje van de garage een nieuwe accu mocht installeren en dat we eindelijk op weg konden naar Milford Sound voor onze cruise!

We zetten onze bus weg op een van de daarvoor aangewezen parkeerplaatsen en gingen aan boord van de Milford Wanderer, ons onderkomen voor komende nacht. Toen we net wegvoeren was het nog even spannend toen onze camper omgeroepen werd; blijkbaar hadden we een tourbus klemgereden die na wat proberen toch gelukkig weg kon komen zonder dat onze camper hoefde te worden weggesleept.

De avond vermaakten we ons met kajakken door een baai in de Milford Sound, waarbij de gids vooral probeerde zo hard mogelijk voor de groep uit te kajakken in plaats van zijn werk als gids te voldoen, en na het eten was het tijd voor het aanschouwen van de zonsondergang.

Na wat drankjes was het vervolgens hoogste tijd om richting bed te gaan, want het ontbijt was de volgende ochtend om zeven uur.

Related photos