Te Anau

Date:		17 March 2015 at 20:34:18 CET

Na een nacht op een camping vol met dronken Engelse Sint Patricks day vierders in Queenstown, boekten wij eerst een cruise voor de dag erna op de Milford Sounds (de fjorden in het zuidwesten van Nieuw Zeeland en tevens geregistreerd als werelderfgoed) en gingen daarna het stadje in voor de nodige sightseeing.

Bizar om te zien dat één van de grotere plaatsen in Nieuw Zeeland nog echt een dorp is. In de Lonely Planet staat een katern ‘Queenstown in four days’, maar na een uurtje hadden wij het meeste wel gezien en stopten we bij een geniaal koffietentje aan het water waar je heerlijke chocolade of ijsjes bij de koffie kon bestellen.

Na een uurtje of twee in de stad gingen we terug naar de camping om richting Te Anau te rijden; echter bleek de camper niet meer te starten door een lege accu. Dat terwijl we er zeker van waren dat we geen verlichting of iets anders aan hadden laten staan.

Na een uur wachten kwam er een mannetje van de wegenwacht langs; hij zag direct dat de accu al vijftien jaar in de auto zat en raadde ons aan die te laten checken. Omdat we de cruise voor Milford Sounds al hadden geboekt, besloten we echter dat hij ons hielp met starten en dat we door zouden rijden naar Te Anau, halverwege Queenstown en Milford Sound, en daar de accu de volgende dag te laten controleren.

Related photos