Queenstown

Date:		16 March 2015 at 20:02:27 CET

Eigenlijk was het plan om vandaag direct door te rijden richting Queenstown, een van de grotere steden van het zuidereiland, maar de mevrouw van de camping wees ons op een mooie wandeling genaamd Rob Roy in de buurt, door de bergen en bossen en met prachtige uitzichten op een nabijgelegen gletsjer van Mount Aspiring. Ondanks de koude nacht was het een mooie zonnige dag, dus besloten we ervoor te gaan!

En mooi was het! Na een uur lang over een stoffige zandweg de rondlopende koeien en schapen te hebben ontweken met de auto, kwamen we aan bij de parkeerplaats waar de wandeling begon. Het lag middenin een wintersportgebied dat een paar maanden later weer duizenden bezoekers gaat trekken; nu liepen de honderden koeien en schapen van de omringende boerderijen er vrolijk te grazen.

Al snel ging het pad van de route omhoog de bergen in, en met een continu uitzicht op de rivier met smeltwater en vele bergen kwamen we na anderhalf uur aan bij het eerste uitzichtpunt met uitzicht over de gletsjer. Nog een half uur verder, aan het eind van de wandeling, weer een supermooi uitzicht op een ander gedeelte van de gletsjer. Weer een adembenemend uitzicht met dit keer tientallen watervallen met smeltwater eronder!

Na een pauze op dit mooie punt was het weer tijd om terug te keren, weer twee uur wandelen en een uur over de zandweg met de auto, voordat we dan toch doorreden naar Queenstown.

Related photos