Wanaka

Date:		15 March 2015 at 20:02:05 CET

Ook ten zuiden van de Franz Josef en de nabijgelegen Fox gletsjers was er behalve mooie uitzichten weinig spectaculairs te beleven aan de westkust. We reden vandaag van Franz Josef langs de kust naar een plaatsje Haast, dat behalve de mooie Haast pas bekend staat om de sandflies.

Deze graag bijtende op vlooien lijkende beestjes kom je in Nieuw Zeeland op verscheidene plaatsen in meer of mindere mate tegen, maar wanneer we vlakbij Haast uitstapten voor een mooi uitzicht over de zee, werden we direct aangevallen. Terug in de auto zaten onze benen onder de rode puntjes; in plaats van muggenbulten laten deze vampieren rode puntjes van bloed achter en die jeuken een stuk erger en langer dan muggenbulten.

Ook betrok het weer flink en werd het koud en waaide het hard, dus de verdere stops op de route waren, hoe mooi ook, even snel uitstappen, sandflies van ons afslaan, genieten van het uitzicht, een paar foto’s maken, en weer snel terug in de camper.

Aangekomen in Wanaka besloten we nog een drankje te doen. Toevallig was het Sint Patricksday, dus mijn biertje werd groen geserveerd door toevoegen van wat kleurstoffen. Op de camping aangekomen doken we snel in de Jacuzzi’s die ze daar toevallig hadden, en daarna snel koken en naar bed op deze koude bestemming!

Related photos