Golden Bay

Date:		11 March 2015 at 20:02:53 CET
Weather:	16°C Clear
Location:	Golden Bay Holiday Park, New Zealand

We begonnen de dag vandaag vroeg aan onze wandeling in het Abel Tasman National Park, aangezien een gedeelte van onze route alleen met eb kan worden gedaan. De wandeling begon met een tocht over een paar heuvels door de bossen langs het strand, met hier en daar een meesterlijk uitzicht bij één van de uitkijkpunten. Vanwege het nog vroege tijdstip, we begonnen de tocht om acht uur ’s ochtends, was het nog niet al te warm buiten en waren de steile klimmen over de heuvels nog goed te doen.

We moesten het tempo er flink inhouden, want op ongeveer twee uur lopen is een van het getijde afhankelijke oversteek over een baai, waar je vandaag tot een uur of tien kunt wadlopen, waarna het water stijgt en de oversteek niet meer te maken is. Gelukkig kwamen we rond kwart voor tien op tijd aan bij de oversteek en begonnen de bijzondere trip over de baai. Onvoorstelbaar dat dit gehele stuk een paar uur later compleet onder water komt te staan.

Na de oversteek lunchten we wat en hebben een koffie gehaald bij een koffiehuis dat zich strategisch op de route had geplaatst. Daarna op naar het laatste gedeelte van de wandeling door de jungle en richting weer een hele mooie baai, waar we na in totaal een uur of vijf wandelen uitkwamen.

Voor de terugweg naar de camping hadden we een watertaxi besteld, welke ons van de baai op zou pikken. Echter was de baai erg groot en toen we aan de andere kant ineens een watertaxi zagen vertrekken, waren we even bang dat dat die van ons was. Gelukkig kwam die van ons nog aan en voeren we langs de kust het hele stuk terug dat we eerder vandaag hadden gelopen.

Na deze supermooie wandeling besloten we naar een camping net buiten het Abel Tasman park te rijden, een camping aan de Golden Bay waar Abel Tasman ooit Nieuw Zeeland heeft ontdekt, en stopten onderweg nog bij de Pupu springs, een hele heldere waterpoel met ondergrondse geisers.

Related photos