Kaikura

Date:		8 March 2015 at 20:11:16 CET
Location:	1 Tauhou Place, Kaikoura Central, Canterbury, New Zealand

Nadat we ’s ochtends opstonden, was het tijd om even te ontbijten in een lokaal ontbijttentje en daarna op naar de ferry richting het zuidereiland van Nieuw Zeeland. We hadden vooraf goede verhalen gehoord daarover en hoorden ook dat de eilanden niet met elkaar te vergelijken zijn, dus we waren benieuwd!

De boottocht duurde drie en een half uur en begon aardig schommelend door de golven, maar zodra we de Marlborough Sounds, de fjorden van het zuidereiland, binnenvoeren werd het water rustiger en konden we genieten van supermooie uitzichten over de Queen Charlotte Sound waar we vlak voor onze aankomst in Picton doorheen voeren.

Toen we aan het eind van de middag eindelijk aankwamen na de lange boottocht, reden we een flink stuk langs de oostkust naar Kaikura, dat bekend staat om haar walvissen, dolfijnen, en zeehonden. Wat direct opvalt is dat de groene heuvels van het noordereiland plaats hebben gemaakt voor bergen zoals je die vindt in de Europese Alpen. Eenmaal in Kaikura aangekomen hadden we nog mooi sushi voor de halve prijs gescoord bij een sushi verkoopster die net haar zaak aan het sluiten was, waardoor we ondanks onze late aankomst de hele camping hadden afgetroefd wat betreft op tijd klaar zijn met eten.

Related photos