Wellington

Date:		8 March 2015 at 09:32:30 CET
Location:	Waterloo Quay, Pipitea, Wellington, New Zealand

Na een dag relaxen tussen de wijnboerderijen, stonden we vandaag vroeg op om richting de hoofdstad van Nieuw Zeeland, Wellington, te rijden. Om een dag in de binnenstad te kunnen spenderen, hadden we gekozen voor de minst romantische camping waar we ooit geweest waren, een met hekken afgezette betonnen parkeerplaats waar je met een pincode moest inchecken en tevens van het toiletgebouw gebruik kon maken.

De camping was echter wel super goed gelegen, middenin de stad op minder dan een kwartier lopen van alle bezienswaardigheden, winkels, en restaurants.

Aangezien we maar één dag hadden en de camping niet echt uitnodigde om er lekker te gaan zitten, vertrokken we direct de stad in om die te gaan verkennen. Eerst met een tram de heuvel op die midden in de stad ligt, en boven aangekomen liepen we door de botanische tuinen en met een mooi uitzicht over de stad terug naar beneden, richting het parlementsgebouw waar elk uur een rondleiding wordt gegeven.

Daar aangekomen bleek net het uur dat wij er waren de tour geskipt te zijn, dus hadden we nog even tijd om te lunchen en aan te sluiten voor de tour van een uur later. De tour was trouwens erg informatief en het regeringssysteem bleek op die van Nederland te lijken, behalve dat een aantal jaar geleden de Eerste Kamer is afgeschaft omdat de leden daarvan amper kwamen opdagen.

Na de rondleiding liepen we langs het festivalterrein van een festival dat midden in de stad werd gehouden naar de andere toeristentrekker van de stad, het Te Papa museum. Ondanks dat het een vooral op kinderen gericht museum bleek te zijn, hadden ze wel de grootste octopus ooit gevonden en hebben we een kijkje gekregen in de in-flight entertainment van de toekomst met een Oculus Rift virtual reality bril.

Na al deze culturele hoogstandjes was het hoog tijd voor een biertje in de lokale bierbrouwerij, waarna we Italiaanse tapas aten en terugkeerden naar de camper op het parkeerterrein.

Related photos