Martinborough

Date:		6 March 2015 at 21:35:33 CET
Weather:	18°C Mostly Sunny
Location:	14–22 Jellicoe Street, Martinborough, Wellington, New Zealand

Toevallig is er vandaag een fair in Martinborough en staat het dorpje in het teken van een grote braderie waar bezoekers uit heel Nieuw Zeeland op af komen. Om het dorp en haar wijnboerderijen te verkennen, hebben we twee fietsen gehuurd en reden eerst richting de fair om daar poolshoogte te nemen.

We waren erg verrast toen we aankwamen, want de fair bleek niets meer dan een grote braderie zoals wij die in grote getale kennen in Nederland, dus het was bijzonder om te zien hoe geweldig de lokale bevolking het vond om zich te vergapen aan allerlei snuisterijen en eten dat daar werd verkocht.

Na een korte wandeling over de fair gingen we op naar een wijnboerderij, waar Martinborough immers bekend om staat. De wijnboerderij die we kozen op aanraden van de dame bij de VVV (Coney) bleek echter nog een flink stuk fietsen, maar eenmaal daar aangekomen bleek het een erg gezellig plekje met restaurant voor kleine hapjes en lekkere en afwisselende wijnen en vooral de rosé viel bij ons in de smaak.

Terug baalden we van de flinke fietsafstand, want het was inmiddels gaan gieten van de regen. Waar de rest van de camping binnen in de gezamenlijke keuken zat te lezen en te internetten, moesten wij eerst nog zeven kilometer bergop en bergaf door de stromende regen trotseren voordat ook wij daar konden opdrogen. Maar daar aangekomen was het wel weer amusant om te zien dat een groepje Duitse jongens drie uur lang stonden te zwoegen om uien en Bratworsten te bakken, terwijl wij in de tussentijd hadden gekookt, gegeten, en afgewassen.

Related photos