Taupo

Date:		4 March 2015 at 21:36:08 CET
Weather:	22°C Mostly Sunny
Location:	1 Rangatira Street, Taupo, Waikato, New Zealand

Na een wat teleurstellende ervaring bij de geisers van Te Puia een dag eerder, besloten we naar een aan ons aangeraden geiserpark naast de camping te gaan, genaamd Wai o Tapu. Deze was echt prachtig, met vele geisers, borrelende modderpoelen, en baden in alle kleuren van de regenboog met als hoogtepunten de champagnepoel met oranjerood water en het gifgroene zwembad van de duivel. De geiser die dagelijks om exact kwart over tien ’s ochtends spuit met wat hulp van zeep dat erin wordt gegooid was wel wat teleurstellend.

Na al dit moois gingen we richting Taupo, een stadje aan het grote meer Lake Taupo met daarbij een andere grote sportieve toeristentrekker: de Tongariro Alpine Crossing, een acht uur durende wandeling over twee vulkaantoppen. Echter werd ons helaas gelijk mede gedeeld bij de lokale VVV dat deze crossing de komende paar dagen niet mogelijk zou zijn vanwege slecht weer dat op komst was.

Zwaar teleurgesteld reden we vervolgens naar een dichtbijzijnde camping om een plan B te bedenken onder het genot van een lokale fles wijn.

Related photos