Waikite Valley

Date:		3 March 2015 at 19:18:32 CET
Weather:	19°C Mostly Sunny
Location:	24–40 Froude Street, Whakarewarewa, Bay of Plenty, New Zealand

Nog geïnspireerd door de actie van de vorige ochtend, begonnen we vandaag met raften. Maar niet zomaar raften, we gingen raften van met zeven meter de hoogste raftbare waterval van het zuidelijk halfrond!

Na een paar oefenwarervalletjes van twee a drie meter was het tijd voor het echte werk, spannend! En het was echt bizar, waar normaal bij het raften wat water in de boot loopt, was het hier met alle macht de boot vasthouden want onderaan de waterval gingen we met boot en alle bemanning een seconde of vier totaal onder water!

Behalve deze waterval was de raft niet erg spectaculair, maar wat een belevenis, met acht man van een kolkende waterval van zeven meter hoog afkletteren, en er allemaal in blijven zitten ook nog!

Eenmaal aan wal was het tijd voor een wat rustigere activiteit, het populaire (maar zwaar overgeprijsde) Te Puia geiserpark met een geiser die één tot tweemaal per uur tot dertig meter hoog spuit. Helaas had hij er toen wij twee en een half uur stonden te wachten niet veel zin in, maar uiteindelijk begon hij dan toch met veel pijn en moeite zijn werk te doen.

De avond reden we naar een camping in Waikite Valley, ons aangeraden door een stel locals bij een eerdere camping, waar we wel een heel karige camping met zwaar autistische eigenares tegenkwamen, maar wel met een overvloed aan heerlijke hotpools welke tot laat op de avond geopend bleven.

Related photos