Rotorua

Date:		2 March 2015 at 20:09:39 CET
Weather:	19°C Mostly Sunny
Location:	182 Waitomo Caves Road, Waitomo Central, Waikato, New Zealand

Na alle mooie stranden en natuur stond deze ochtend in het teken van keiharde actie: een georganiseerde tocht door een van de glowworm grotten. Na het aantrekken van een wetsuit begon de trip met een abseil van dertig meter in een donkere grot in de vorm van een zandloper, met halverwege een heel klein gat waar je doorheen moest abseilen.

Beneden aangekomen was het onder het genot van glowworms afwachten tot iedereen beneden was, waarna de volgende activiteit begon: de flying fox oftewel tokkelen in het pikkedonker. Vervolgens dreven we in een band door het water in een grote grot bedekt met glowworms en liepen en zwommen we door allerlei grote en kleine druipsteengrotten. Het avontuur eindigde met het beklimmen van twee watervallen, maar wat een tocht was het. Echt super gaaf!

Na al dit actiegeweld reden we door naar de volgende bestemming, Rotorua, welke bekend staat om de extreme activiteiten, geisers, en Maori cultuur. En, het begint bijna te wennen, ook hier liggen bij de camping weer een paar hotpools voor ons klaar.