Waikato

Date:		1 March 2015 at 08:19:05 CET
Weather:	21°C Mostly Clear
Location:	790–793 Hot Water Beach Road, Hot Water Beach, Waikato, New Zealand

We begonnen de dag bij de Hot Water Beach, een strand waar bij eb twee warmwatergeisers heet water van een graad of vijfenzestig op het strand laten stromen en het de bedoeling is om kuilen te graven om vervolgens in te zitten met water dat je op warmte hebt gebracht met de gewenste mix van water uit de geisers en uit de zee.

De man van de camping had ons iets te laat naar dit strand, waarschijnlijk geliefd bij Duitsers, gestuurd waardoor er geen kuilen meer gegraven hoefden te worden en we een verlaten zelfgemaakte jacuzzi uit konden kiezen. De kuilen varieerden van erg heet, alsof je in heet theewater stapte, tot lauw; na een paar minuten zoeken hadden we tussen de krioelende mensenmassa een kuiltje gevonden met een aangename watertemperatuur.

Nadat de weer vloed wordende zee de kuilen langzaam opslokte vertrokken we naar het volgende supermooie strand, Hahei Beach, om met de watertaxi naar de Cathedral Cove te gaan. Deze fotogenieke plaats met rotsen in het water was ook er lekker om te zwemmen, totdat Eefje een pijlstaartrog onder zich zag zwemmen. Toen was het langzaamaan tijd om weer terug te gaan met de watertaxi en naar de volgende camping te rijden, de Athenree Hotsprings camping waar we lekker hebben genoten van door onderaardse bronnen opgewarmde zwembaden.

Related photos