Trounson Kauri Park

Date:		25 February 2015 at 03:05:58 CET
Weather:	24°C Showers Nearby
Location:	Trounson Park Road, Donnellys Crossing, Northland, New Zealand

Na een heerlijke nacht aan het prachtige strand van de Spirits Bay reden we richting volgens velen het noordelijkste puntje van Nieuw Zeeland, Cape Reinga (het echte noordelijkste puntje ligt een aantal kilometer verderop).

Na een zeer hete wandeling naar de vuurtoren waarom Cape Reinga bekend staat en langs de mooie kust waar de stille oceaan en de Tasmaanse zee in elkaar overgaan, gingen we snel weer naar de airco van de camper om richting de Ninety Miles Beach te rijden.

Dit strand is negentig kilometer lang (ondanks de naam) en je kan er met laagtij met de auto overheen rijden. Helaas waren we net te laat daarvoor omdat het snel vloed zou worden.

Na dan maar wandelend even het strand opgegaan te zijn besloten we dat het weet hoog tijd was voor een wijngaarde. Helaas was de wijngaarde vlakbij Kaitaia niet zo mooi als degene die we eerder bezochten, maar ze hadden wel lekkere bruisende rosé!

Met een fles daarvan op zak gingen we verder naar onze eindbestemming, wat nog een flinke rit zou zijn. Maar na enige onenigheid over de te nemen route kwamen we aan het eind van de middag dan toch aan bij de camping in het Trounson Kauri park, een park dat bekend staat om de enorme reuzenbomen (Kauri’s) waar Nieuw Zeeland erg trots op is.

Related photos