Matauri Bay

Date:		23 February 2015 at 22:37:31 CET
Location:	1739 Matauri Bay Road, Matauri Bay, Northland, New Zealand

Na een avond die onverwacht in het teken kwam te staan van een nieuwe techniek om muggen te verdelgen (met een kaars van het plafond schroeien), begonnen we ondanks de regen en natte was vol goede moed aan onze trip in de Bay of Islands.

Dit gebied staat bekend om de vele eilandjes en het heldere water en er zijn vele volledig georganiseerde dagtours per boot te boeken. Maar om het geheel een beetje betaalbaar te houden zijn we met de veerpont een stuk gevaren en hebben we op een van de eilanden, Urupukapuka, een mooie wandeling gemaakt.

Zodoende konden we veel van het gebied zien (al was het in het begin ook vooral uitkijken voor de schapenpoep). Zeker in vergelijking met andere mensen die al om 11.00 gestrand waren in de enige bar van het eiland (aan de populaire Otehei baai) en vrolijk aan de wijn met zuurkool en braadworst zaten. De wanding was mooi en het uitzicht nog mooier, maar helaas ontbrak de zon.

Misschien toch onbewust geïnspireerd door deze ochtendlijke kroegtijgers, besloten wij dat het ook voor ons tijd werd om een heuse wijngaard te bezoeken. Hoe je dat doet als je met de auto bent was nog even puzzelen, maar met wat goede adviezen zij we eruit gekomen. Na vijf wijntjes geproefd te hebben bij de Omata Estate bij Russell, zijn we verder gegaan naar een mooie camping aan het strand in Matauri Bay.

Heel even leek het avontuur op een teleurstelling uit te lopen omdat er niemand bij de receptie was (er stond een gigantische pijl op de deur naar blijkbaar een minuscule bel die totaal niet opviel), maar gelukkig lijkt alles hier tot nu toe best goed te komen!

Related photos