Uretiti

Date:		20 February 2015 at 00:18:50 CET
Weather:	22°C Overcast
Location:	State Highway 1, Waipu, Northland, New Zealand

Na een aardige eerste nacht in de camper was het tijd om de reis in Nieuw Zeeland echt te beginnen! Na het ontbijt en het rijklaar maken van de campervan reden we via de snelweg richting het noorden om bij Waiwera een eerste stop te maken en te genieten van het uitzicht over de zee. Zelfs het rijden op de snelweg levert prachtige uitzichten op, en een groot gedeelte van de route naar het noorden is langs het strand!

Onze volgende stop is in Puhoi, een stadje dat bekend staat om de kaas en de wekelijkse markt. We besloten naar de bekende kaasboerderij daar te gaan voor een goede kop cappuccino en voor het inslaan van wat lekkere kazen.

Op de terugweg richting de snelweg zagen we tot onze schrik dat een lampje “motorproblemen” in het dashboard van de campervan brandde, dus zetten we de camper stil bij het eerste cafeetje dat we tegenkwamen en belden met de wegenwacht. Het ging een uurtje duren voordat hulp ter plaatse zou zijn, dus dronken we wachtend op de hulpdiensten een cappuccino bij het café. We bleken toevallig gestrand te zijn in een erg leuk gelegen cafeetje en één van de oudste theehuizen van de regio en ondanks dat het erg balen was dat we niet de gehele geplande route konden afleggen door deze vertraging, hadden we het slechter kunnen treffen.

Toen er na een uur eindelijk een mannetje aankwam om naar de motor te kijken, kon hij niets vinden en raadde ons in eerste instantie aan om terug te gaan naar de verhuurder voor een nieuwe camper. Na wat rondbellen en nog een uur of anderhalf later spraken we af om de dag verder af te maken en vanaf de volgende camping naar de verhuurmaatschappij te bellen.

Dus vervolgden we onze reis en reden richting Waipu Cove, waar je volgens de Lonely Planet een mooie hike langs het strand kan maken. Behalve een mooi strand en een restaurant was er echter niets te bekennen, dus vroegen we bij het restaurant de weg richting de wandeling.

We werden gewezen richting de duinen waar inderdaad, na het oversteken van een klein riviertje, een smal bospaadje omhoog liep. Daarna ging die langzaam over op een heuvelachtig graslandschap waar we over hekken heen moesten klimmen met een soort van provisorisch in elkaar gezette trappetjes die ervoor zorgden dat schapen de hekken niet konden oversteken.

Het was inmiddels behoorlijk warm geworden en het pad bleef maar doorgaan. We dachten gelezen re hebben dat de wandeling twee kilometer zou zijn, maar dat was blijkbaar voor een andere hike. We kruisten stukken bos dat aan regenwoud deed denken en gingen hier en daar ook een stukje over een strand met enorme keien. Toen we na een paar uur lopen huisjes tegenkwamen hadden we de neiging om via hun tuinen terug naar de weg te gaan om terug te gaan, het begon immers richtig het eind van de middag te lopen, maar we gingen toch door totdat we uiteindelijk de uitgang van de wandeling vonden.

Terug in Waipu cove hebben we in het restaurant bij het strand gegeten en reden we naar een supermooie camping aan het strand van Uretiti, wel met koude douches en verder weinig voorzieningen, om de dag te eindigen met een strandwandeling onder de in veel kleuren gehulde ondergaande zon.

Related photos