Auckland

De volgende dag hebben we eerst in het centrum van Auckland in een leuk eettentje ontbeten en gebruik gemaakt van de WiFi om wat dingen uit te zoeken voor de reis (er zijn minder WiFi spots in Nieuw Zeeland dan we hadden gehoopt) en hebben we wat surf- en skateboard winkels afgestruind, tot het tijd was om de campervan op te halen. Na enig zoeken in de stad hadden we al vrij snel het ophaalpunt gevonden waar een stuk of tien bont geschilderde campervans klaar stonden om te worden opgehaald.

Aangezien de verhuurder van de campervans een opslag van een paar procent bovenop de prijs berekent bij betalen met credit card, hadden we het totale huurbedrag cash gepind en meegenomen. Echter ging de communicatie met de jongen achter de balie niet geheel vlekkeloos en had hij in plaats van de borg het bedrag van de camper van de credit card gehaald. Aangezien onze creditcard daarna aan de limiet zat en de borg niet cash maar met credit card gedaan moest worden, was het nog even spannend of de betaling goed zou komen en we eindelijk de camper mee konden nemen.

Na wat gegoochel met de credit cards en het tellen van een flinke stapel bankbiljetten was de betaling dan toch goed gegaan en konden we over naar het doornemen van de voorwaarden en briefing over veilig en verantwoord rijden en kamperen in Nieuw Zeeland en tenslotte kregen we dan eindelijk onze camper te zien. Een mooie felgekleurde campervan met aan de ene kant een schildering van een blij mannetje met een knapzak en aan de andere kant een druk muziekinstrument spelend ander mannetje. Van binnen zag de campervan er een beetje afgewerkt uit en waren we benieuwd hoe we het daar vijf weken in gingen uithouden (er was vooral erg weinig opbergruimte waardoor we elke ochtend en avond een aantal spullen van voor naar achter en andersom moeten verplaatsen), maar op zich zat al het benodigde erin. Achter de bestuurderscabine twee bankjes a-la caravan die neergeklapt als bed voldoen en aan de achterkant een van houten planken geknutseld keukentje en wat opbergruimte.

Toen we vervolgens onze spullen in de camper hadden gepakt kon de reis naar de eerste camping beginnen. Het links rijden ging ons door alle oefening op eerdere vakanties direct goed af en al snel zaten we op de snelweg richting het noorden. De eerste camping hadden we expres niet te ver gepland: een paar kilometer boven het centrum van Auckland in een buitenwijk genaamd North Shore.

Aangekomen in North Shore hebben we ons eerst verzekerd van een plaatsje op de camping, welke overigens prima qua voorzieningen maar verder een ongezellige en troosteloze gebeurtenis was, gingen we iets verderop voor de eerste boodschappen. Wat gelijk opviel was dat het een heel ongezellig dorpje was, een soort van spookstadje, en in het winkelcentrum zaten alleen Aziatische zaakjes.

Na het boodschappen was het tijd om terug te gaan naar de camping om daar te douchen en barbecuen en vervolgens op tijd naar bed te gaan voor de reis van de volgende dag richting het noorden!