Auckland

Date:		19 February 2015 at 16:41:04 CET
Location:	Mayoral Drive, Auckland, Auckland, New Zealand

Vandaag alweer met het vliegtuig. Al weer voor de derde dag op rij en na deze vlucht hebben we alweer elf vluchten achter de rug in de eerste drie weken van de reis (gelukkig nog maar zeven te gaan in de drie maanden die nog volgen).

Vanochtend hebben we na het zeer luxe ontbijt in het Miracle Grand Hotel in Bangkok weer lekker een paar uurtjes in het zwembad doorgebracht. Dit keer had ons hotel een zwembad op het dakterras, dus geen zoektocht naar een zwembad in de buurt. Hoewel het bewolkt was in Bangkok was het warm en prima zwembadweer, en wanneer de zon af en toe door de bewolking brak werd het behoorlijk heet.

Na een paar uurtjes afkoelen in het zwembad was het tijd om te lunchen en richting het vliegveld van Bangkok te gaan. Het was nog even een gedoe met de taxi, want de taxichauffeur weigerde zijn meter aan te zetten en wilde een mooie prijs voor zichzelf uit de rit halen, gelukkig trokken de woorden “no meter, no pay” hem over de streep en met veel gemor ging de meter aan.

Na een uur in de taxi kwamen we aan bij Suvarnabhumi Airport, de internationale luchthaven van Bangkok, begon het spelletje van de taxichauffeur opnieuw. Ondanks de fooi die we hadden gegeven, gaf hij eerst honderd Baht te weinig terug en toen we daar wat van zeiden gaf hij iets meer maar nog steeds te weinig terug. Uiteindelijk gaf hij met veel kreunen en steunen toch het wisselgeld terug en ging er vervolgens boos vandoor. Wat een rare vent…

Omdat we aardig door waren gereden, waren we mooi op tijd op het vliegveld. Ook al was de officiële inchecktijd nog niet aangebroken, konden we toch al inchecken en dat scheelde een hele tijd in de rij staan, want er was nog geen rij.

Toen we na de paspoortcontrole en de security check bij het winkelgedeelte kwamen op het vliegveld, hadden we nog een paar Baht over. Eefje kocht een handcrème en we besloten van de allerlaatste Bahts koekjes met Belgische chocolade te kopen. Echter toen we net hadden afgerekend bedachten we ons dat de koekjes omgerekend meer dan tien euro kostten en tevens meer dan de taxirit van een uur zojuist. Wel erg decadent weer…

Vervolgens was het wachten tot we konden instappen in het vliegtuig van Australische luchtvaartmaatschappij Qantas. Wat (helaas) gelijk opvalt is dat de knappe, slanke en sexy Aziatische stewardessen plaats hebben gemaakt voor de oude en grijze Australische stewards met flinke bierbuiken.

Na weer een veel te lange vlucht van een uur of acht komen we aan in Sydney, onze op een na laatste stop. Nog bij aan het komen van de nachtvlucht bestellen we cappuccino’s en wachten drie uur in de vertrekhal, voordat we het vliegtuig in mogen voor onze laatste vlucht van vandaag, welke ons in ongeveer drie uur naar Auckland in Nieuw Zeeland brengt. Als we eindelijk Nieuw Zeeland onder ons zien liggen vanuit het vliegtuig, worden we getrakteerd op een geweldig uitzicht over helder blauwe wateren en mooie stranden, een mooi vooruitzicht dus!

Bang dat ze daar zijn voor externe invloeden worden we bij aankomst grondig ondervraagd over onder andere ons standpunt op het drugsbeleid in Nederland en of we wellicht tenten of andere kampeerspullen bij ons hadden. Er wordt namelijk streng gecontroleerd dat er geen eten, modder, schimmels, of ongedierte van buitenaf het land inkomt.

Na de ondervraging werden onze spullen nog door een scanner gehaald om er zeker van te zijn dat we de waarheid hadden gesproken bij de ondervraging, waarna we eindelijk onze koffers konden pakken om met de airport shuttle bus naar ons zeer overgeprijsde en kleine hotelkamer voor de nacht konden gaan. Maar nog niet voordat we eerst lekker hebben gegeten in een restaurantendistrict aan de haven van Auckland, waar het vooral op vijdagavonden, toevallig vandaag, erg gezellig is!