Fietstocht door Mingun

Tweede dag Mandalay

Na een rustdag gisteren, begonnen we vandaag met een fietstocht in de Lonely Planet. Bij ons hotel kon je fietsen lenen, dus dat kwam goed uit! Al snel kwamen we met fietsen uit bij de haven van Mandalay. Prachtig was dat om te zien, waar zonder enige hulp van machines boten werden vol- en afgeladen en waar mensen hun was deden in het water of zichzelf wasten.

Vanaf deze haven kan je een boot huren richting een van de oude hoofdsteden van Myanmar, genaamd Mingun, en dat was wat we hadden gedaan. Aangezien alleen ’s ochtends vroeg een boot vol toeristen die kant op gaat en er verder geen standaard boten die kant opgaan, hebben we voor 25 dollar een complete boot gehuurd die normaal gesproken minimaal een man of 50 kan vervoeren.

Na dit decadente boottochtje kwamen we aan in een schattig dorpje waar ons uiteraard direct gidsen, souvenirs, en huifkarren werden aangeboden. Maar aangezien het dorpje superklein is, besloten we echter zelf op pad te gaan.

De bezienswaardigheden in Mingun zijn onder andere een voetafdruk van Budha, de grootste stupa ter wereld, als de bouw ervan niet was gestaakt bij de overgang naar een nieuwe koning (nu staat er alleen een grote rots en een kleine replica van hoe de stupa had moeten worden), de op een na grootste bel ter wereld, en nog wat tempeltjes. Al met al was het een leuk dorpje om rond te lopen.

Na Mingun te hebben gezien gingen we weer terug richting Mandalay op onze privé boot en daar aangekomen zetten we onze decadente dag voort in de skybar (wel een fatsoenlijke) van een groot hotel vlakbij de haven met uitzicht daarover, waarna we deze zware dag afrondden met een heerlijke massage in ons hotel. Tenslotte hebben we bij het restaurant in het hotel tegenover de onze veel beter gegeten dan de dag ervoor.

Related photos