Universiteit, klooster, Budha's en een lichtshow

Tweede dag Hong Kong

Date:		2 February 2015 at 12:03:10 CET
Weather:	17°C Clear
Location:	No. 198–206 Hollywood Road, Hong Kong, Hong Kong, Hong Kong

Langzaam een beetje bij aan het komen van de jetlag hadden we de volgende dag gepland om richting de universiteit van Hong Kong te gaan, waar Eefje een tijdje heeft gestudeerd. Eindelijk begon de zon terrein te winnen, en het was gelijk een stuk warmer dan de eerste twee dagen!

Eerst vertrokken we naar de Chi Lin Nunnery, een erg mooi nonnenklooster met een minstens zo mooie tuin ernaast. Bizar om te zien hoe zo’n rustgevende omgeving met tempeltjes, pagodes, bonsai boompjes en allerlei Chinese tierelantijntjes wordt omringd door de torenhoge woonflats van de stad.

Na dit uitstapje naar de rust die het klooster uitstraalde gingen we weer op pad, ditmaal richting de universiteit. Eefje vond het erg leuk om weer eens uit de metro te stappen bij de halte waar ze een paar jaar geleden een half jaar lang elke dag langskwam om vervolgens op de campus uit te komen die er nog precies bij lag als toen. Helaas wist ze de weg nog minder dan ze dacht en hebben we een paar faculteiten rondgestruind naar een lunchtentje die daar zeker zou moeten zitten.

Omdat we nog meer op het programma hadden staan voor de dag, besloten we weer verder te gaan naar de Monastry of the Ten Thousand Budhas, waar duizenden (waarschijnlijk rond de 10.000) gouden Budhas stonden opgesteld. Eefje kende dit bijzondere plekje nog uit haar studententijd en het is ook decor geweest bij een van de opdrachten van Wie is de mol.

Elke avond om 8 uur is de skyline van Hong Kong decor van een grote lichtshow, waarbij verschillende wolkenkrabbers met vele lichten en lasers de Symphony of Lights opvoeren. Deze is het beste te zien vanaf Tsim Sha Tsui, waar we de eerste dag bij daglicht ook al langs waren geweest en nu in het donker de lichtshow gingen aanschouwen. Aangezien het nog maar het eind van de middag was en nog lang voordat de lichtshow zou beginnen, besloten we eerst een afternoon tea te doen in het chique en nabijgelegen hotel The Peninsula.

Na de mooie lichtshow met iets te vrolijke Disney achtige kindermuziek waar Chinezen dol op zijn, besloten we nog via de Temple Street Night Market en de Ladies Market, twee nachtmarkten met de meest uiteenlopende variëteiten aan lichtjes en voornamelijk nagemaakte verkoopwaar, naar de Ozone bar te gaan.

Deze hoogst gelegen skybar van Hong Kong (118e verdieping van het Ritz Carlton hotel) was echter een grote teleurstelling, aangezien na ruim een uur lopen om uberhaupt de ingang bereikbaar zonder taxi te vinden niet-hotelgasten alleen aan de bar of buiten mochten staan om daar drankjes vanaf 25 euro per glas te drinken. Al snel besloten we liever de dag elders af te sluiten en namen een taxi richting het hotel om bij de kroeg tegenover ons hotel nog net de laatste ronde te kunnen bestellen.

Related photos