Het laatste stukje richting Hong Kong

Reis van tussenstop Bangkok naar Hong Kong

Na amper 6 uurtjes geslapen te hebben in een overigens erg chique hotel, stond de volgende vlucht op het programma: van Bangkok naar Hong Kong. We hadden ons een beetje verkeken op de tijd om op het vliegveld te zijn, dus werden gelijk langs alle rijen geleid en het was nog even spannend of we uberhaupt het vliegtuig zouden halen.

Door dit gehaast hadden we geen tijd gehad om iets te ontbijten en het vliegtuig kort na vertrek om kwart over 7 ’s ochtends al snel naar nasi begon te ruiken, besloot ik mee te doen en de Uncle Chin Chicken Rice uit het ontbijt assortiment te bestellen (Uncle Chin bleek een eenvoudige man want het was simpelweg witte rijst met kipfilet erin).

Aangekomen in Hong Kong was het even wennen aan de temperatuur: waar het in Bangkok nog 30 graden was, voelde Hong Kong fris aan met een 15 graden en het was bewolkt.

Nog moe van de lange reis hebben we ons eerste dagje Hong Kong rustig aan gedaan. Eerst met de bus van het vliegveld richting het hotel. Eenmaal uit de bus gestapt kwam de geur van gebakken eend ons gelijk tegemoet en echt overal waar je komt word je omgeven met de geuren van kruidige curries tot stinkende eettentjes waar Chinezen de raarste dingen eten (zoals slangensoep).

Het hotel was top trouwens, op de 23e verdieping met uitzicht en voor Hong Kong begrippen een erg luxe kamer! Daarna op naar de stad. We zijn eerst richting de Star Ferry gelopen om per boot van het eiland waarop ons hotel staat, Hong Kong Island, richting Kowloon te gaan.

Daar aangekomen begonnen we met de Tsim Sha Tsui East promenade, om tussen de handafdrukken van talloze voor ons onbekende Chinese acteurs te kijken naar een prachtig uitzicht over Hong Kong Island, waar de wolkenkrabbers van het financiele district het uitzicht bepalen.

Na de derde curry van de dag snel naar bed om de volgende dag te genieten van de stad!

Related photos