Port Douglas

Date:		12 May 2015 at 13:33:08 CEST

Na vanochtend weer veel te vroeg opgestaan te zijn, op naar weer een hoogtepunt in onze reis: duiken in de Great Barrier Reef. Aangezien een tocht met overnachting niet in ons reisschema paste, werd het een dagtocht met luxe catamaran naar de Agincourt Reef, een relatief rustig en mooi stuk van de Great Barrier Reef.

Deze tocht was iets minder intiem dan onze zeiltocht in de Whitsundays, want in plaats van zestien gingen er hier rond de vijftig passagiers aan boord. Desondanks was het erg leuk duiken omdat er genoeg divemasters aan boord waren om in kleine groepjes het koraal te ontdekken (ook ging ongeveer de helft van de passagiers alleen snorkelen in plaats van duiken).

De duiken gingen naar plekken genaamd Phil’s Reef, Turtle Bay, en Triggerfish City, allen met een totaal ander koraallandschap en heel veel verschillende vissen. Een paar highlights van de drie duiken die ik heb gemaakt zijn drie (ongevaarlijke) haaien van ongeveer anderhalve meter die vlak langs ons heen zwommen, en de eerste keer dat ik door een grot ben gegaan met duiken. Eefje heeft twee duiken gemaakt en daarna één van de haaien gezien met snorkelen. Erg gaaf allemaal!

Related photos