Port Douglas

Date:		11 May 2015 at 13:52:09 CEST

Onze eerste dag in Port Douglas startten we met het boeken van een duiktrip. We wisten totaal niet wat de mogelijkheden waren, dus het leek ons verstandig om dit eerst te regelen voordat we de rest van de vier overgebleven dagen in zouden plannen.

Bij het lokale bezoekersinformatiecentrum kregen we te horen dat net vandaag een meerdaagse duiktrip was vertrokken en de volgende pas een paar dagen later zou gaan. Dus we besloten een dagtocht te doen, waardoor we gelijk iets meer tijd over zouden hebben voor andere tripjes in de buurt.

Één van de tripjes in de buurt was naar de populaire Mossman gorge, een vallei met een rivier en watervalletjes waar je je in principe een halve dag prima kunt vermaken. Dat leek ons een goede bestemming voor vandaag

We reden naar het informatiecentrum van de Mossman gorge en namen daar de shuttle bus richting de vallei zelf. Het was snikheet inmiddels, gelukkig is er ook een plek in de Mossman gorge waar je in de rivier kunt zwemmen.

En dat was precies wat we deden om af te koelen na een aardige wandeling langs de vallei en door een regenwoud. Het water was ijskoud en er zwommen vissen zoals paling, maar het was een aangename afkoeling na een lekker middagje rondwandelen door de Mossman gorge.

Vervolgens weer op naar de camping, de dagelijkse boodschappen doen, de barbie aansteken en zoals elke dag op de camping saai vroeg naar bed om de volgende ochtend vroeg op te staan voor de duiktrip in de Great Barrier Reef.

Related photos